Teherbe eshet, Mikor eshetek teherbe?


visszér és méhlepény

Teherbe eshetek-e közvetlenül a menstruáció után? De mivel visszatérő kérdés, hogy a menstruáció alatt vagy közvetlenül utána teherbe lehet-e esni, foglalkozzunk most ezzel. Szerző: Dr.

Simonfalvi Ildikó radiológus, egészségügyi-újságíró Álljon itt rögtön a spoiler: menstruáció után teherbe esni lehet, de ennek viszonylag teherbe eshet az esélye.

vérzés terhesség alatt visszeres

Az elméleti valószínűség persze fennáll, hiszen ha valakinél nem teherbe eshet a menstruáció után következik be a peteérés, és a peteérés körüli napokban intim együttlét is történik, akkor bekövetkezhet a terhesség. Minél rövidebb idő telik el a legutóbbi menstruáció és a következő peteérés ovuláció között, annál nagyobb annak valószínűsége, hogy közvetlenül a menstruáció után létrejön a terhesség.

Sőt elméletileg a menstruációs ciklus bármelyik napján teherbe lehet esni, aminek különösek akkor van esélye, ha a menstruáció szabálytalan, így igazából az érintett sem mindig tudja, mikor van a peteérése.

Egy ben publikált vizsgálatban ovulációfigyelő mobilalkalmazások adatait elemezték ezer menstruációs ciklusra vonatkozóan, és azt állapították meg, hogy a peteérés előtti hetedik naptól a peteérés után néhány napig a legnagyobb a teherbe esés valószínűsége.

szibutramin és visszér

A nők többségénél a peteérés a menstruációs ciklus Biztosan mindenki tudja, de azért leírom: a menstruációs ciklust a vérzés első napjától számítjuk, a vérzés 1. Ahogy az előbb láttuk, a peteérés előtt hét nappal történt intim együttlét már terhességet eredményezhet, és akinél az átlagosnál tovább tart a menstruáció, annál könnyen előfordulhat, hogy a teherbe esés szempontjából kritikus első napok egybeesnek a menstruáció utolsó napjaival, azaz igen, a menstruáció alatt vagy közvetlenül utána is teherbe lehet esni.

Azt azért hangsúlyozni kell, hogy ennek valószínűsége viszonylag kicsi — de nem nulla.

rugalmas harisnya visszér vélemények

De elméletileg bármelyikünk teherbe eshet közvetlenül a menstruációja után. Melyek azok a tényezők, amelyek növelik ennek esélyét? A terhességi esélyek függnek az életkortól: egy 30 éves nő adott ciklusban 20 százalékos valószínűséggel esik teherbe — természetesen akkor, ha nem védekeznek, ez az arány 40 éves kor felett 5 százalék alá csökken.

Főoldal » Életmód » Terhesség, szülés » Terhesség » Teherbeesés: tévhitek és a valóság Ha családot akar alapítani, készüljön fel arra, hogy tanácsokat kap. Készüljön fel arra is, hogy sok részigazsággal vagy teljesen téves információval fogják elhalmozni a rokonok, barátok, a munkatársak és az ismerősök. Aki próbálkozik, néhány hónapon belül terhes lesz.